ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.jpg

Νίκος Χατζηπαπάς

ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

“ ΑΜΛΕΤ:..Γιατί και σ’αυτόν ακόμη το χείμαρρο της τρικυμίας και της αντάρας του πάθους, πρέπει να αποκτήσετε και να κρατάτε κάποιο μέτρο, που θα του χαρίσει απαλότητα…”

 

Έναρξη: Ιανουάριος 2020

Κάθε Κυριακή 15:00 - 18:00

Διδασκαλία : Νίκος Χατζηπαπάς,  Σκηνοθέτης- Ηθοποιός

Περιορισμένος αριθμός συμμετεχόντων. Επιλογή με βιογραφικό και ατομική συνέντευξη.

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

50 Ευρώ το μήνα.
Προπληρωμένη συμμετοχή : 40  Ευρώ τον μήνα

Εγγραφή μέλους: 10 Ευρώ εφάπαξ

Πληροφορίες:

Αποστολή βιογραφικών: nikoschatzipapas@gmail.com

Επικοινωνία: 6989430054

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ

Το ACTING AND DIRECTING STUDIO και ο Νίκος Χατζηπαπάς στο πλαίσιο των δράσεων για την περίοδο 2019 διοργανώνει  εργαστήριο για ηθοποιούς, σπουδαστές θεάτρου, ή  κάποιους που θέλουν να σπουδάσουν θέατρο, καθώς επίσης και ανήσυχους ερασιτέχνες ηθοποιούς. Θέμα η  δημιουργία του ρόλου μέσω μιάς βημα - βημα χαλαρής, μη ανταγωνιστικής, προσέγγισης.

 

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται στη Σχολή Παραστατικών Τεχνών και Studio Χορού Danzarin όλη την περίοδο απο το Οκτώβριο του 2019 μέχρι τον Ιούνιο 2020.

 

Μεσω σωματικών και νοητικών ασκήσεων η βιωματική δόμηση του χαρακτηρα. Ο ρόλος του χρόνου, της διαθεσιμότητας, της παρουσίας, της συμμετοχής και τα όρια της ελευθερίας του ηθοποιού. Ο ρόλος της νοητικής και σωματικής κατάστασης, ο ρόλος της αναπνοής, της συγκεντρωσης και της μνήμης των καταστάσεων.

 

Τα μαθήματα έχουν τόσο θεωρικό όσο και πρωτίστως, πρακτικό χαρακτήρα. Θα πραγματοποιούνται πάντα στο πλαίσιο ασκήσεων και θεατρικών κειμένων αναφοράς με στοχο την ουσιαστική προσέγγιση της τέχνης του ηθοποιού και την καλλιέργεια των εκφραστικών του μέσων.

 

Στην συγκεκριμένη μέθοδο ο ηθοποιός δεν αντιμετωπίζεται ως πρόσθεση ξεχωριστών  μερών: νόηση, σώμα, φωνή, αλλά ως ένα αδιαίρετο σύνολο, οπου το μέρος είναι άμεσα και αναπόσπαστα συνδεδεμένο με το όλον. Ως εκ τούτου η φωνή και η αναπνοή είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση του σωματος και το σώμα άμεσα συνδεδεμένο με την κατάσταση της νόησης.     

 

Θα δοθεί δίπλωμα συμμετοχής.