Μαριάννα Τσαγκαράκη

ΣΤΡΟΒΙΛΙΣΜΟΣ

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Πέμπτη: 19:00-20:00

 

Επικοινωνία: 693 9554397, 

FB Marianna Tsagaraki 

email: danzarin.art@gmail.com

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Κόστος: 40 Ε ο μήνας 

Εγγραφή: €10

H δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη χάρη στον περιορισμένο αριθμό ατόμων ανά τμήμα.

Λίγα λόγια για το μάθημα

/[-π=“H καρδιά σου ξέρει τον δρόμο. Τρέξε προς αυτήν την κατεύθυνση” - Rumi

 

Ο στροβιλισμός είναι μια πανάρχαια διαλογιστική πρακτική, που μας εισάγει στην αρχετυπική εμπειρία της έκστασης μέσα από την επαναλαμβανόμενη περιστροφική κίνηση, γνωστή σε όλους μας ως δερβίσικος στροβιλισμός (σούφικο τάγμα των Μεβλεβίδων).

Η ιστορία για την πρακτική του στροβιλισμού χάνεται στην αρχαιότητα και υπάρχουν “ίχνη” της και σε άλλους πολιτισμούς όπως στον κρητο-μινωικό. Πέρα όμως από το πολιτισμικό πλαίσιο μιας παράδοσης, ο στροβιλισμός είναι μια πρακτική που λειτουργεί ως μέσο επέκτασης της συνείδησης και σύνδεσης με την αγάπη μέσα από την επαφή με το θείο.

 

Μέσα στο μάθημα θα εισαχθούμε σταδιακά στις βασικές αρχές του στροβιλισμού ξεκινώντας με την σύνδεσή μας με την αναπνοή και το σώμα, που είναι και ο ενδιάμεσος φορέας μεταξύ γης και ουρανού. Μέσα από ασκήσεις που συνδυάζουν το άδειασμα του νου, την χαλάρωση αλλά συγχρόνως την ενδυνάμωση του σώματος και την νοητική προετοιμασία, θα μπαίνουμε με ασφάλεια στην περιδίνηση.          

 

Ο στροβιλισμός, είναι μια πρακτική που δρα ευεργετικά σε όλα τα επίπεδα του εαυτού (σωματικό-νοητικό-συναισθηματικό-ψυχικό). Κάθε μας συνάντηση μια ξεχωριστή προσωπική εμπειρία καθώς και μια συλλογική εμπειρία, μέσα από το κοινό πεδίο που η ομάδα δημιουργεί. 

 

Η πρακτική του στροβιλισμού απευθύνεται σε γυναίκες και άντρες, με δίχως προηγούμενη ανάλογη εμπειρία. Το μάθημα θα παραδίδεται και στα αγγλικά, για τους ξενόγλωσσους συμμετέχοντες.

Azul y Blanco Pelota de Golf Póster.jpg