Μαριάννα Τσαγκαράκη

ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Παρασκευή: 19:00-20:00

 

Επικοινωνία: 693 9554397, 

FB Marianna Tsagaraki 

email: danzarin.art@gmail.com

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

 

Κόστος: 40 Ε ο μήνας 

Εγγραφή: €10

H δήλωση συμμετοχής είναι απαραίτητη χάρη στον περιορισμένο αριθμό ατόμων ανά τμήμα.

Λίγα λόγια για το μάθημα

“Η Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική καλεί να καλλιεργήσουμε μια πραγματική «ενδοσκοπική δεξιοτεχνία», χάρη στην οποία ο άνθρωπος μπορεί να ξαναβρεί την πραγματική του θέση και να μετάσχει με πληρότητα στο έργο της ζωής του” – D.Bois

Η Σωματο-ψυχοπαιδαγωγική – Μέθοδος Danis Bois είναι μια θεραπευτική μέθοδος η οποία όπως αποκαλύπτει η λέξη, συνοδεύει τον άνθρωπο στην επαναπροσδιοριστική σύνδεση με την αντίληψη του σε σχέση με την πληροφορία που αποκομίζει από το σώμα του. Τον προσκαλεί σε μία προσωπική εκπαίδευση με τα αντιληπτικά του εργαλεία που αφυπνίζουν την επαφή του με όλα τα επίπεδα του εαυτού που είναι το σωματικό, το νοητικό, το συναισθηματικό και το ψυχικό.  Αυτή η επαφή συμβάλλει στον συντονισμό σώματος και ψυχής ο οποίος συμβαίνει μέσα από το δίκτυο των συνδετικών ιστών (fascia) που μας περιβάλλει. Με την μέθοδο ο συντονισμός αυτός γίνεται μέσω της δια χειρός συνοδείας, της αισθητηριακής κίνησης, της ενδοσκόπησης πλήρους παρουσίας και της συνοδείας δια μέσω του λόγου.

Έπειτα από πολλές έρευνες, το σώμα έχει καταγραφεί ότι διέπεται από μια εσωτερική κίνηση η οποία συντελείται με έναν αργό συγκεκριμένο σε συχνότητα ρυθμό. Είναι αυτόνομη σχετικά με τον εξωτερικό ρυθμό και την κίνηση που μπορεί να διαγράφει το σώμα όμως βρίσκεται σε αλληλεπίδραση με τον ψυχισμό.

Η Αισθητηριακή Κίνηση είναι μια μορφή κινητικής ενδοσκόπησης που φέρνει τον άνθρωπο σε επαφή με την εσωτερική κίνηση της ζώσας ύλης του. Πέρα από ανακούφιση μυϊκού πόνου, απελευθερώνεται η σωματική του έκφραση, ανανεώνεται ο τρόπος σκέψης, η θέαση του για τον κόσμο, η επαφή με το δυναμικό του. 

Η παρουσία της εσωτερικής κίνησης δημιουργεί μια βαθύτερη αίσθηση σύνδεσης με το σώμα και με τον εαυτό. Ξεκινώντας να αφουγκραζόμαστε τον ρυθμό της εσωτερικής κίνησης μέσα από κωδικοποιημένες κινήσεις (αλληλουχίες κινήσεων), θα αισθανθούμε την προκίνηση μέσα στην αιώρηση του ‘’σημείου στήριξης’’ που από μικροκίνηση μετατρέπεται σε μεγακίνηση, όπου κάποια στιγμή με δική μας ουσιαστικά εσωτερική απόφαση οδηγούμαστε στην ελεύθερη κίνηση. Εκεί όπου σώμα, νους και πνεύμα βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό και εκ βαθέων συνομιλία, που εκφράζεται με τον ελεύθερο χορό μας μέσα στο πεδίο του Αισθητού.

Το μάθημα θα παραδίδεται και στα αγγλικά, για τους ξενόγλωσσους συμμετέχοντες.

Celeste Floral Foto Mujer en Playa Felicitación de Cumpleaños Póster-2.jpg