Carlos Dall'Asta - Maria Karageorgou

TANGO ARGENTINO

Στο Danzarin είμαστε παθιασμένοι με το tango και μοιραζόμαστε την εμπειρία της μουσικής και του χορού με αγάπη και αφοσίωση. 

 

Όπως κάθε χρόνο εδώ και 15 χρόνια είμαστε ευγνώμονες που μας επιλέγετε και μοιραζόμαστε μαζί το μεγάλο αυτό δώρο της τέχνης και της προσωπικής έκφρασης. 

Ελπίζουμε να απολαύσετε και να ανακαλύψετε το Αργεντίνικο Tango με τον καλύτερο τρόπο.


VIVA EL TANGO! ❤️

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δευτέρα 21:00 - 22:00 Προχωρημένοι​

Τετάρτη 21:00 - 22:00 Αρχάριοι 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

         

Μήνας €40​

Εγγραφή €10

 

Σημαντικό: Περιορισμένος αριθμός ατόμων ανά τμήμα.

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα κατόπιν συνεννόησης 

          

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2114097741, 6937106972

email: danzarin.art@gmail.com

 

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων οργανώνεται σε 3 τρίμηνα. Ο κάθε κύκλος (τρίμηνο) έχει τη δική του θεματική ύλη, έτσι ώστε οι μαθητές να τη εμπεδώσουν και να περάσουν στον επόμενο κύκλο έχοντας αφομοιώσει ουσιαστικά τις βασικές αρχές του προηγούμενου. Η διδασκαλία μας βασίζεται στην μετάδοση μιας καθαρής τεχνικής που δίνει στο μαθητή την ευκαιρία να δουλέψει το σώμα του με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχοντας μία δυνατή βάση να εξελίξει το δικό του προσωπικό στυλ. Επίσης στο μάθημα, πέρα από την τεχνική, δουλεύεται η μουσικότητα, η ιστορία, ο αυτοσχεδιασμός, ο τρόπος με τον οποίον στεκόμαστε σε μία μιλόνγκα, η σκηνική παρουσία και η επεξεργασία του χώρου (σκηνικού και μη). 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ TANGO 

Το τάνγκο γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων. Χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα δεν σπάει. Είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλιέρο και την ντάμα, όπου ο καβαλιέρος με την κίνησή του προτείνει κινήσεις στην ντάμα στις οποίες τελικά προσαρμόζεται ο ίδιος. Έτσι, όταν χορεύεται από έμπειρους χορευτές, συνιστά έναν διάλογο του ζευγαριού με αφορμή την μουσική, γιατί, σε αντίθεση με άλλους χορούς, δεν έχει τυποποιημένα βήματα και φιγούρες αλλά μάλλον ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο που επιτρέπει τον αυτοσχεδιαστικό σχηματισμό χορευτικών φράσεων σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας ανάλογα με την μουσική, την διάθεση του ζευγαριού και τον διαθέσιμο χώρο στην πίστα. Στην Αργεντινή, αλλά και όπου αλλού στον κόσμο υπάρχουν θιασώτες του Αργεντίνικου τάνγκο, το τάνγκο ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα μιλόγκα (milonga). Εκτός από τάνγκο εκεί χορεύεται και βαλς (αλλά με κινησιολογία παρμένη από το τάνγκο) και μιλόνγκα (ένας συνήθως πιό ρυθμικός και γρήγορος χορός που μοιράζεται το όνομά του με αυτό της χορευτικής συνάθροισης). Σε μια μιλόγκα ακολουθούνται συνήθως ειδικοί παραδοσιακοί κανόνες όσον αφορά την συμπεριφορά των χορευτών και τις επιλογές του ντι-τζέϊ, που αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τον χορό, ακόμη και μεταξύ αγνώστων.. Η μουσική είναι προπάντων από την Αργεντινή της χρυσής εποχής, αλλά κάποτε και παλιότερη ή και πιό πρόσφατη, άλλοτε στο παραδοσιακό στυλ, άλλοτε από το νεωτερικό ρεπερτόριο του nuevo tango, και κάποτε ακόμη και από άλλα ειδη (οπότε χαρακτηρίζεται "alternative"/"εναλλακτική") όπως ποπ/ροκ. Κατά κανόνα πάντως κάθε μιλόγκα θεραπεύει μια συγκεκριμένη μουσική προτίμηση και η παραδοσιακή μουσική κυριαρχεί. 

 

MILONGA DANZARIN (TANGO ΒΡΑΔΙΑ)

 

Η ομάδα Danzarin οργανώνει κάθε εβδομάδα βραδιές tango ,δρώμενα και ανοιχτές δραστηριότητες στο χώρο της όπως και στο δρόμο. Κάθε Κυριακή οργανώνουμε στο Danzarin μία κλασική βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, ανοιχτή προς όλους. Πρόκειται για ένα κλασικό στέκι αγαπητό στο ευρύ κοινό του τάνγκο. 

Σύντομα θα ξανανοίξουμε τις Tango κυριακάτικες βραδιές όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια  στην πιό παλιά Milonga της Αθήνας ❤️

TANGO.jpg
TANGO ARGENTINO-3.jpg
Tango tango.jpg