Φοίβη Δαφνομήλη, Ρεβέκκα Ασλανίδου, Flavio Augusto, Μαρία Καραγεώργου

Fitness Danzarin
Pilates equipment, Pilates mat, TRX, Functional Training, Pilates for dancers

ΕΝΑΡΞΗ 14 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Δευτέρα
16:00 - 17:30 Pilates equipment (Φοίβη)

17:30 - 19:00 Pilates equipment (Φοίβη)

19:00 - 20:30 Pilates equipment (Φοίβη)

20:30 - 22:00 Pilates equipment (Φοίβη)

21:30 - 22:30  Pilates for Dancers (Μαρία)

 

Τρίτη
9:00 - 10:00 Pilates Mat (Μαρία)
10:00 - 11:00 Functional Training (Flavio)

19:00 - 20:00 Pilates Mat (Ρεβέκκα)

20:00 - 21:00 TRX (Ρεβέκκα)

 

Τετάρτη

16:00 - 17:30 Pilates equipment (Φοίβη)

17:30 - 19:00 Pilates equipment (Φοίβη)

19:00 - 20:30 Pilates equipment (Φοίβη)

20:30 - 22:00 Pilates equipment (Φοίβη)

Πέμπτη

9:00 - 10:00 Pilates Mat (Μαρία)

10:00 - 11:00 Functional Training (Flavio)

18:00 - 19:00 TRX (Ρεβέκκα)

19:00 - 20:00 Pilates (Ρεβέκκα)

Σάββατο

12:00 - 13:00 Pilates Mat (Μαρία)

ΚΟΣΤΟΣ

~ Ισχύει για όλα τα μαθήματα εκτός από το Pilates equipment.

Κάρτα 10 μαθημάτων (διαρκεί δύο μήνες):  € 60

Drop in: 10 

~ PIlates Equipment

1 μάθημα/ εβδομάδα - € 50 /μήνα

2 μαθήματα/ εβδομάδα - 80 Ευρώ/μήνα

Drop in: € 15

~ Δωρεάν εγγραφή

~ Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τμήματα καθώς υπάρχει αυστηρός περιορισμός ατόμων!

~ Δήλωση συμμετοχής 2114097741 και 6937106972

~ Απαραίτητη η χρήση προσωπικού στρώματος (mat)​.

~ Παρακαλείσθε να φέρνετε μαζί το προσωπικό σας μπουκάλι νερό.

Λίγα λόγια για τα μαθήματα

Pilates equipment

Τα μαθήματα Pilates Equipment βασίζονται στις διδαχές των  Joseph & Clara Pilates και των μαθητών τους Jerome Andrews και Eve Gentry, καθώς και στη δουλειά της Elizabeth Larcam η οποία εξετάζει τη σχέση της μεθόδου με τον περιτοναϊκό ιστό (fascia). 

Οι 5 αυτοί δάσκαλοι σε συνδυασμό δημιουργούν μια προσέγγιση με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτρέποντας περισσότερη ευελιξία στη χρήση της μεθόδου σχετικά με την αναπνοή, το ασκησιολόγιο, τους τρόπους διδασκαλίας, και την ενσωμάτωση στοιχείων άλλων μεθόδων και τεχνικών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο. 

Μέσω των μηχανημάτων που ο ίδιος o J.Pilates εφηύρε, τα μαθήματα προσφέρουν τη μέθοδο στην πιο ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και διασκεδαστική της μορφή. Είτε πλαισιώνοντας το σώμα σε σταθερές τροχιές, είτε εισάγοντας ξεχασμένες για το σώμα μας θέσεις, τα μηχανήματα είναι ιδανικά για περιπτώσεις αστάθειας, περιορισμένης κίνησης και τραυματισμών ενώ προσθέτουν στη μέθοδο τη χρήση των αντιστάσεων για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία των ασκήσεων εδάφους.

Τα μαθήματα διαρκούν 90΄, είναι ολιγομελή και ανοιχτά ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου ή εμπειρίας, αφού η διδασκαλία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την κλιμακωτή εξέλιξη των μαθητών, πάντα βάσει των ιδιαιτέρων αναγκών του καθενός. Δίνεται ουσιαστική προσοχή στις δυσλειτουργίες ή παθήσεις που πιθανόν να εμφανίζει κάθε σώμα και δημιουργείται -σε συνεργασία με τον μαθητή- ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που στοχεύει στη συνολική του υγεία. 

 

Ο στόχος των μαθημάτων είναι να αγκαλιαστεί το σώμα ως σύνολο και να αναδειχθούν οι συσχετισμοί μεταξύ των μερών του. Ο μαθητής οδηγείται σταδιακά στην παρατήρηση των ίδιων του των κινήσεων/συνηθειών/επιλογών ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην θεωρητική προσέγγιση της κίνησης. Καλείται ο μαθητής να συμμετέχει ενεργά σε μία εκ νέου γνωριμία με το ίδιο του το σώμα, ανακαλύπτοντας, παρατηρώντας και αν χρειάζεται διαμορφώνοντας τα κινητικά του μοτίβα. 

 

Μετά το πέρας κάθε μαθήματος αναβαθμίζεται η αίσθηση του χώρου μέσα και γύρω από το σώμα, δημιουργώντας μια εμπειρία άνεσης και λειτουργικότητας, ενώ μέσα από την αλλαγή της δομής αυξάνεται και η λειτουργική δύναμη του καθενός. 

Η αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή. Ελάτε μαζί μας σε μια βόλτα σωματικής αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης και φροντίδας του εαυτού.

Pilates mat

Το Pilates είναι ένα σύστημα γυμναστικής που περιλαμβάνει ασκήσεις εδάφους και ασκήσεις με ειδικά όργανα.

Στόχος του είναι η βελτίωση της φυσικής κατάστασης, της μυϊκής αντοχής και της ευλυγισίας.

Το Pilates θα μας βοηθήσει να ανταποκριθούμε στις καθημερινές μας δραστηριότητες με μεγαλύτερη ευκολία π.χ. θα περπατάμε καλύτερα όταν η πλάτη μας είναι γυμνασμένη και δεν θα χρειάζεται να καμπουριάζουμε, έτσι δεν θα πονάμε και το σώμα μας θα φαίνεται πιο ωραίο και ψηλό.

Η άσκηση είναι ενδιαφέρουσα, ευχάριστη και αναζωογονητική .

Στο mat pilates χρησιμοποιούμε και κάποια αξεσουάρ όπως μπάλες μεγάλες ή μικρές, λάστιχα, δαχτυλίδια και foam rollers που κάνουν το ρεπερτόριο πολυποίκιλο και την άσκηση πιο ευχάριστη.

Τα οφέλη της άσκησης του Pilates είναι :

-Η σωστή αναπνοή.

-Οι μακρύτεροι και άρα πιο ευλύγιστοι μύες.

-Η βελτίωση της ισορροπίας και του συντονισμού.

-Η καλύτερη κινητικότητα των αρθρώσεων.

-Η αύξηση της οστικής πυκνότητας.

-Η αύξηση της αθλητικής απόδοσης.

-Η πρόληψη επανεμφάνισης τραυματισμών.

-Οι επίπεδος και πιο δυνατός κορμός.

-Η μείωση των επιπέδων του στρες.

-Η ανακούφιση από πόνους στην πλάτη και στον αυχένα.

Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη άσκηση, τα οφέλη της οποίας είναι διακριτά από την πρώτη κιόλας δεκάδα μαθημάτων.

TRX

ΤRX είναι το σύστημα εκγύμνασης γνωστό και ως Total Resistance Εxercise. Eίναι μια ειδική μέθοδος προπόνησης με ιμάντες. Αυτή η μέθοδος χρησιμοποιεί τους ειδικούς ιμάντες με λαβές και την κατάλληλη τοποθέτηση του σώματος του ασκούμενου για να αναπτύξει τη δύναμη, την ισορροπία και την σταθερότητα του σώματος. Η χρήση των ιμάντων TRX αξιοποιεί την βαρύτητα για να παρέχει την κατάλληλη επιβάρυνση στον ασκούμενο, η οποία αλλάζει σε ευκολότερη ή δυσκολότερη ανάλογα με την τοποθέτηση του σώματος. Η μέθοδος προπόνησης TRX βελτιώνει την κινητικότητα και τη σταθεροποίηση του κορμού, αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, βελτιώνοντας τις καύσεις του ασκούμενου. Αποτελεί έτσι, έναν ολοκληρωμένο τρόπο προπόνησης για τη γενικότερη βελτίωση της φυσικής κατάστασης. Είναι μια μέθοδος προπόνησης κατάλληλη για όλους, αφού η ένταση μπορεί να προσαρμοστεί εύκολα. Ένα πρόγραμμα προπόνησης TRX προπονεί ολοκληρωτικά, αφού συμμετέχει όλο το σώμα και ενδυναμώνει ειδικά και εστιασμένα το κέντρο του κορμού. Γυμνάζει δηλαδή όλο το σώμα, ενώ ενδυναμώνει τους κοιλιακούς και ραχιαίους για την σταθεροποίηση του σώματος για αποφυγή κάθε είδους τραυματισμού.

Functional training

Το functional training είναι ένα κυκλικό σύστημα προπόνησης που χρησιμοποιούνται ιμάντες, λάστιχα, μπάλες ισορροπίας και άλλος φορητός εξοπλισμός. Καταναλώνονται περισσότερες θερμίδες σε σχέση με την παραδοσιακή προπόνηση και συμβάλλει στην ανάπτυξη της μυϊκής δύναμης, της αντοχής και της ισορροπίας.

Pilates for dancers

Είναι ένα μάθημα που απευθύνεται σε χορευτές (μαθητές ή επαγγελματίες).

Όταν χορεύουμε, χρειαζόμαστε ταυτόχρονα ένα ξεχωριστό μάθημα, στο οποίο θα δουλέψουμε στοχευμένα την ενδυνάμωση του κέντρου μας, την ισορροπία, την ευλυγισία και την ακρίβεια.

Σε αυτό το μάθημα ξεκινάμε με ένα ζέσταμα από τον σύγχρονο χορό και συγκεκριμένα από την release teqnique, για να μπούμε στην βασική ενδυνάμωση που μας προσφέρει το mat pilates (με τα ανάλογα props ή όχι).

Δουλεύουμε την κατάκτηση του άξονα και την ισορροπία, έτσι ώστε να είμαστε μετά σε θέση να βρεθούμε σε καταστάσεις εκτός άξονα.

Επεξεργαζόμαστε την βραδύτητα, μέσω της σωστής αναπνοής ,στοιχεία που βοηθούν στην κατάκτηση της έννοιας της αιώρησης, της βασικής κατάστασης που δίνει ποιότητα στον χορευτή.

Πιο συγκεκριμένα για τους χορευτές του Αργεντίνικου Tango:

Τα οφέλη που θα πάρουν από αυτό το μάθημα είναι η γείωση και το πιο σταθερό πάτημα, η ευλυγισία και η ενδυνάμωση των καμπτήρων και εκτεινόντων του ισχίου, που θα οδηγήσουν σε πιο ευλύγιστα και μακριά voleos, η ενδυνάμωση του κέντρου που θα βοηθήσει στην κατάκτηση της ισορροπίας και άρα σε σωστό leading και following και η ενδυνάμωση των εκτεινόντων μυών της πλάτης που θα διατηρήσουν μια σταθερή αγκαλιά,βασική τόσο για την εκτέλεση του ρεπερτορίου,όσο και για την απόλαυση στο partnering.

Με την ενδυνάμωση της ισορροπίας και του κέντρου, γίνονται πολύ πιο εύκολα οι εκτός άξονα συνδυασμοί που βασίζονται στην colgada ή volcada και με την ενδυνάμωση των έσω,λοξών κοιλιακών κατακτούμε τον βασικό διαχωρισμό που απαιτείται στο Tango ,για την εκτέλεση των ochos, giros, voleos, alteraciones και κάθε είδους pivot.

Στο τέλος του μαθήματος επέρχεται μια γλυκιά χαλάρωση μέσω ποικίλων διατάσεων και εσωτερικής συνειδητότητας μαλακών κινήσεων.

Το μάθημα λειτουργεί εξαιρετικά ως προετοιμασία για μάθημα χορού ή και ως αποθεραπεία και στοχευμένη ενδυνάμωση μετά από έντονο μάθημα χορού.

211 4097741

Θεσσαλονίκης 17 - Πετράλωνα

danzarin.art@gmail.com

  • Facebook - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Instagram - White Circle

©2016 by Danzarin. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now