top of page

Pilates Mat & Equipment

Δευτέρα & Τετάρτη

17:30 - 19:00

19:00 - 20:30

20:30 - 23:00

Τμήματα για αρχαρίους, μέσους ή προχωρημένους.

Είτε δοκιμάζεις τη μέθοδο για πρώτη φορά είτε θέλεις απλά να εμβαθύνεις, η εξατομικευμένη διδασκαλία των τμημάτων μας είναι η ιδανική ευκαιρία για να φροντίσεις το σώμα σου με σεβασμό και ασφάλεια.

Δήλωσε συμμετοχή σήμερα στο 6948593580 και έλα στον κατάλληλα διαμορφωμένο και φιλόξενο χώρο μας, για μια ξεχωριστή εμπειρία σύνδεσης με το σώμα και το νου.

~ Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τμήματα καθώς υπάρχει περιορισμός ατόμων

~ Προαιρετική  η χρήση προσωπικού στρώματος (mat)​

~ Απαραίτητη η χρήση προσωπικής πετσέτας ή παρεό στα κοινόχρηστα στρώματα​

~ Παρακαλείσθε να φέρνετε μαζί το προσωπικό σας μπουκάλι νερό

Τα μαθήματα Pilates Mat & Equipment βασίζονται στις διδαχές των Joseph & Clara Pilates και των μαθητών τους Jerome Andrews και Eve Gentry, καθώς και στη δουλειά της Elizabeth Larcam η οποία εξετάζει τη σχέση της μεθόδου με τον περιτοναϊκό ιστό (fascia).

Οι 5 αυτοί δάσκαλοι σε συνδυασμό δημιουργούν μια προσέγγιση με επίκεντρο τον άνθρωπο, επιτρέποντας περισσότερη ευελιξία στη χρήση της μεθόδου σχετικά με την αναπνοή, το ασκησιολόγιο, τους τρόπους διδασκαλίας, και την ενσωμάτωση στοιχείων άλλων μεθόδων και τεχνικών όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Στα μαθήματα δίνεται ιδιαίτερη προτεραιότητα στο ασκησιολόγιο εδάφους, φημισμένο για τις ευεργετικές του ιδιότητες, ειδικά για όσους υποφέρουν από πόνους στη μέση ή τις αρθρώσεις. Σταδιακά και με κατάλληλες προσαρμογές όπου αυτό χρειάζεται, ο μαθητής οδηγείται βαθμιαία σε εξελιγμένες και πιο απαιτητικές θέσεις, ενδυναμώνοντας το σώμα και δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην ευλυγισία.

Παράλληλα με το Pilates Mat, μέσω των μηχανημάτων που ο ίδιος o J.Pilates εφηύρε, το Pilates Equipment προσφέρει τη μέθοδο στην πιο ολοκληρωμένη, αποτελεσματική και διασκεδαστική της μορφή. Είτε πλαισιώνοντας το σώμα σε σταθερές τροχιές, είτε εισάγοντας ξεχασμένες για το σώμα μας θέσεις, τα μηχανήματα είναι ιδανικά για περιπτώσεις αστάθειας, περιορισμένης κίνησης και τραυματισμών ενώ προσθέτουν στη μέθοδο τη χρήση των αντιστάσεων για όσους θέλουν να αναβαθμίσουν την εμπειρία των ασκήσεων εδάφους.

Τα μαθήματα διαρκούν 90΄, είναι ολιγομελή και ανοιχτά ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου ή εμπειρίας, αφού η διδασκαλία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την κλιμακωτή εξέλιξη των μαθητών, πάντα βάσει των ιδιαιτέρων αναγκών του καθενός. Δίνεται ουσιαστική προσοχή στις δυσλειτουργίες ή παθήσεις που πιθανόν να εμφανίζει κάθε σώμα και δημιουργείται -σε συνεργασία με τον μαθητή- ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα που στοχεύει στη συνολική του υγεία.

Ο στόχος των μαθημάτων είναι να αγκαλιαστεί το σώμα ως σύνολο και να αναδειχθούν οι συσχετισμοί μεταξύ των μερών του. Ο μαθητής οδηγείται σταδιακά στην παρατήρηση των ίδιων του των κινήσεων/συνηθειών/ επιλογών ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και στην θεωρητική προσέγγιση της κίνησης. Καλείται ο μαθητής να συμμετέχει ενεργά σε μία εκ νέου γνωριμία με το ίδιο του το σώμα, ανακαλύπτοντας, παρατηρώντας και αν χρειάζεται διαμορφώνοντας τα κινητικά του μοτίβα. Μετά το πέρας κάθε μαθήματος αναβαθμίζεται η αίσθηση του χώρου μέσα και γύρω από το σώμα, δημιουργώντας μια εμπειρία άνεσης και λειτουργικότητας, ενώ μέσα από την αλλαγή της δομής αυξάνεται και η λειτουργική δύναμη του καθενός. Η αποδοχή των ιδιαιτεροτήτων μας είναι το πρώτο βήμα για την αλλαγή.

Ελάτε μαζί μας σε μια βόλτα σωματικής αυτογνωσίας, ενσυναίσθησης και φροντίδας του εαυτού.

bottom of page