ΦΟΙΒΗ ΔΑΦΝΟΜΗΛΗ

PILATES MAT

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Δευτέρα & Τετάρτη 9:15 - 10:30

​    

Κόστος: ​ ​

2 φορες/ εβδομαδα - €60
1 φορά/ εβδομάδα -  €40​


Εγγραφή 10 € ​

Δήλωση συμμετοχής απαραίτητη στο 6948593580

Τα μαθήματα Pilates Mat εστιάζουν στις ασκήσεις εδάφους που ο ίδιος ο Joseph Η. Pilatesεμπνεύστηκε προκειμένου να διατηρούνται ο ίδιος και οι μαθητές του υγιείς, ευλύγιστοι και δυνατοί.  

Η μέθοδος αποσκοπεί στην εξισορρόπηση του σώματος μετά από την πολύωρη καθιστή θέση που επικρατεί στην σύγχρονη καθημερινότητα, και προσφέρει πολλαπλά οφέλη. 

Ενδεικτικά:

-Μειώνει τα επίπεδα άγχους

-Βελτιώνει την αναπνευστική λειτουργία και την κυκλοφορία του αίματος

-Τονώνει το μυϊκό σύστημα διατηρώντας ταυτόχρονα την ευλυγισία του 

-Αυξάνει την αίσθηση ισορροπίας και συντονισμού

-Επιδρά ευεργετικά στις αρθρώσεις και αυξάνει την οστική πυκνότητα

-Προλαμβάνει πιθανούς τραυματισμούς και ανακουφίζει υπάρχοντες πόνους, ενώ ελαττώνει την δυσφορία από χρόνιες μυοσκελετικές παθήσειςΤα μαθήματα διαρκούν 75’, και είναι ανοιχτά ανεξαρτήτως ηλικίας, επιπέδου ή εμπειρίας, αφού η διδασκαλία γίνεται με γνώμονα την ασφάλεια και την κλιμακωτή εξέλιξη των μαθητών, πάντα βάσει των ιδιαιτέρων αναγκών του ιδιαίτερων. Δίνεται ουσιαστική προσοχή στις δυσλειτουργίες ή παθήσεις που πιθανόν να εμφανίζει κάθε σώμα και με την χρήση κάποιων αξεσουάρ όπως μπάλες,  λάστιχα, δαχτυλίδια κλπ., διευρύνεται το ασκησιολόγιο και προσαρμόζονται οι ασκήσεις στις προσωπικές ανάγκες.

 

Βασικός άξονας της διδασκαλίας είναι η αντιμετώπιση του ατόμου ως ψυχοκινητικό σύνολο, και η ανάδειξη των συσχετισμών μεταξύ των μερών του. Οι μαθητές καλούνται να  αφουγκραστούν τις κινήσεις, τις συνήθειες και τις επιλογές τους, κι έτσι συμμετέχουν ενεργά σε μία εκ νέου διαμόρφωση των κινητικών τους μοτίβων. Μετά το πέρας κάθε μαθήματος αναβαθμίζεται η αίσθηση του χώρου μέσα και γύρω από το σώμα, δημιουργώντας μια εμπειρία άνεσης και λειτουργικότητας. Πρόκειται για μια πολυεπίπεδη μέθοδο, τα οφέλη της οποίας είναι διακριτά από την πρώτη κιόλας δεκάδα μαθημάτων.

 

​​Ελάτε μαζί μας σε μια ομαδική εμπειρία σωματικής εξέλιξης, και έμπρακτης φροντίδας του εαυτού.

 

*θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφάλεια και την φροντίδα όλων.

 

Παρακαλείσθε να βρίσκεστε στον χώρο 5 λεπτά πριν την έναρξη του μαθήματος.

302083972_786339482813772_5004697169330357230_n.png
thefloor-peristeri-pilates-studio-askisi-mat-1-1024x768