top of page

Carlos Dall'Asta - Maria Karageorgou

TANGO ARGENTINO

Πρόγραμμα μαθημάτων 2022/2023

Από αυτή τη χρονιά θα μελετήσουμε διεξοδικά, μέσα από τη νέα μας ολοκληρωμένη μέθοδο, όλες τις φιγούρες και το ρεπερτόριο του τάνγκο.

Η διδακτική ύλη χωρίζεται σε 3 χρόνια. Κάθε χρόνο εμβαθύνουμε σε 3 από τις 10 ενότητες που υπάρχουν, αφήνοντας την τελευταία ενότητα, εκτός ύλης για πιο προχωρημένα σεμινάρια (master class).

Ταυτόχρονα θα παραδίδονται σεμινάρια ξεχωριστά, όπου θα αναλύουμε μία συγκεκριμένη θεματική της κάθε ενότητας, για παράδειγμα όταν μελετάμε το Gancho, θα αναλύουμε σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο πόσα Ganchos υπάρχουν, τα είδη και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στον χορό του τάνγκο.

Η νέα μας ολοκληρωμένη μέθοδος ολοκληρώνεται και βασίζεται πάνω στο διεθνές βιβλίο μας The Tango Book, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί ο μαθητής, έτσι ώστε μόνος του να μελετάει και να μπορεί να θυμάται με λεπτομέρεια φιγούρες, βήματα, ρεπερτόριο και τεχνική. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ολοκληρωμένο εγχειρίδιο εκμάθησης του αργεντίνικου τάνγκο, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το Amazon, τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και το Danzarin και για την ώρα κυκλοφορεί σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά.

www.thetangobook.net

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Οι 36 φιγούρες που απαρτίζουν τον χορό του τάνγκο ομαδοποιούνται ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους σε 5 επίπεδα: βασικό, προ-ενδιάμεσο, ενδιάμεσο, προχωρημένο και ανώτερο, τα οποία κατατάσσονται σε ενότητες, ακολουθώντας διαφορετικές παραμέτρους παιδαγωγικής λογικής:

Α’ χρόνος - Βασικό + Προενδιάμεσο επίπεδο

01 OCHO – REBOTE – PARADA – SANGUCHITO

02 BARRIDA – SACADA – GIRO – GANCHO

03 CUNITA – BICICLETA – CALESITA – ENTRADA

B’ χρόνος - Προενδιάμεσο + Ενδιάμεσο επίπεδο

04 ENGANCHE – PATADA – PLANEO – BOLEO

05 LLEVADA – COSIDA – TRASLACION – ALTERACION

06 AMAGUE – CORTE – QUEBRADA – ATRAPE

Γ’ χρόνος - Προχωρημένο + Ανώτερο επίπεδο

07 VOLCADA – COLGADA

08 MOLINETE – ENROSQUE – TORNILLO

09 SOLTADA – PIERNAZO – DESLICE

Master Class - Ανώτερο επίπεδο

10 SALTO – SENTADA – LEVANTADA – SALTITO

www.thetangobook.net

 

Έναρξη μαθημάτων: 19 Σεπτεμβρίου, 2022

Πρόγραμμα:

Δευτέρα
20:00 – 21:00 ~ Α’ χρόνος - Βασικό + Προενδιάμεσο επίπεδο

21:00 – 22:00 ~ B’ χρόνος - Προενδιάμεσο + Ενδιάμεσο επίπεδο

 

~

Τετάρτη (μία φορά το μήνα):

20:00 – 21:00 ~ Aυτοτελές Σεμινάριο

21:00 – 22:00 ~ Aυτοτελές Σεμινάριο

22:00 – 00:00 ~ Δωρεάν Πρακτικά

 

~

 

Κυριακή
20:00 – 21:00 ~ Δωρεάν Μάθημα (για όλο το Σεπτέμβριο και Οκτώβριο)

21:00 – 01:00 ~ Milonga Danzarín (Tango Βραδιά)

 

Διδασκαλία

Carlos Dall’Asta - Μαρία Καραγεώργου

ΚΟΣΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

         

                  Μήνας €40​

 

Προσφορά: Μήνας 2 γκρουπ €60​ 

 

Εγγραφή €10

 

Παραδίδονται ιδιαίτερα μαθήματα

κατόπιν συνεννόησης 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Επικοινωνία

2114097741

Webpage: www.danzarin.net

email: danzarin.art@gmail.com

Facebook page: Danzarin

Instagram: Danzarin_Athens

Book: www.thetangobook.net

Εργαστήρι Χορού Danzarin

Θεσσαλονίκης 17 (Γέφυρα Πουλόπουλου) Θησείο/Άνω Πετράλωνα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων οργανώνεται σε 3 τρίμηνα. Ο κάθε κύκλος (τρίμηνο) έχει τη δική του θεματική ύλη, έτσι ώστε οι μαθητές να τη εμπεδώσουν και να περάσουν στον επόμενο κύκλο έχοντας αφομοιώσει ουσιαστικά τις βασικές αρχές του προηγούμενου. Η διδασκαλία μας βασίζεται στην μετάδοση μιας καθαρής τεχνικής που δίνει στο μαθητή την ευκαιρία να δουλέψει το σώμα του με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχοντας μία δυνατή βάση να εξελίξει το δικό του προσωπικό στυλ. Επίσης στο μάθημα, πέρα από την τεχνική, δουλεύεται η μουσικότητα, η ιστορία, ο αυτοσχεδιασμός, ο τρόπος με τον οποίον στεκόμαστε σε μία μιλόνγκα, η σκηνική παρουσία και η επεξεργασία του χώρου (σκηνικού και μη). 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΓΕΝΤΙΝΙΚΟ TANGO 

Το τάνγκο γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων. Χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα δεν σπάει. Είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλιέρο και την ντάμα, όπου ο καβαλιέρος με την κίνησή του προτείνει κινήσεις στην ντάμα στις οποίες τελικά προσαρμόζεται ο ίδιος. Έτσι, όταν χορεύεται από έμπειρους χορευτές, συνιστά έναν διάλογο του ζευγαριού με αφορμή την μουσική, γιατί, σε αντίθεση με άλλους χορούς, δεν έχει τυποποιημένα βήματα και φιγούρες αλλά μάλλον ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο που επιτρέπει τον αυτοσχεδιαστικό σχηματισμό χορευτικών φράσεων σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας ανάλογα με την μουσική, την διάθεση του ζευγαριού και τον διαθέσιμο χώρο στην πίστα. Στην Αργεντινή, αλλά και όπου αλλού στον κόσμο υπάρχουν θιασώτες του Αργεντίνικου τάνγκο, το τάνγκο ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα μιλόγκα (milonga). Εκτός από τάνγκο εκεί χορεύεται και βαλς (αλλά με κινησιολογία παρμένη από το τάνγκο) και μιλόνγκα (ένας συνήθως πιό ρυθμικός και γρήγορος χορός που μοιράζεται το όνομά του με αυτό της χορευτικής συνάθροισης). Σε μια μιλόγκα ακολουθούνται συνήθως ειδικοί παραδοσιακοί κανόνες όσον αφορά την συμπεριφορά των χορευτών και τις επιλογές του ντι-τζέϊ, που αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τον χορό, ακόμη και μεταξύ αγνώστων.. Η μουσική είναι προπάντων από την Αργεντινή της χρυσής εποχής, αλλά κάποτε και παλιότερη ή και πιό πρόσφατη, άλλοτε στο παραδοσιακό στυλ, άλλοτε από το νεωτερικό ρεπερτόριο του nuevo tango, και κάποτε ακόμη και από άλλα ειδη (οπότε χαρακτηρίζεται "alternative"/"εναλλακτική") όπως ποπ/ροκ. Κατά κανόνα πάντως κάθε μιλόγκα θεραπεύει μια συγκεκριμένη μουσική προτίμηση και η παραδοσιακή μουσική κυριαρχεί. 

 

MILONGA DANZARIN (TANGO ΒΡΑΔΙΑ)

 

Η ομάδα Danzarin οργανώνει κάθε εβδομάδα βραδιές tango ,δρώμενα και ανοιχτές δραστηριότητες στο χώρο της όπως και στο δρόμο. Κάθε Κυριακή οργανώνουμε στο Danzarin μία κλασική βραδιά αργεντίνικου τάνγκο, ανοιχτή προς όλους. Πρόκειται για ένα κλασικό στέκι αγαπητό στο ευρύ κοινό του τάνγκο. 

Σύντομα θα ξανανοίξουμε τις Tango κυριακάτικες βραδιές όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια  στην πιό παλιά Milonga της Αθήνας ❤️

297341910_438571424976466_5578912100104035517_n.jpg
305575328_745439453203819_5613954287893631461_n.jpg
Blanco Azul Verde Horario de Clases-3.jpg
Horario clases horizontal moderno degradado azul-3.jpg
bottom of page