top of page
Danzarin | Μαθήματα τάνγκο αργεντίνο | Aθήνα

Tango Argentino

Καλώς ήρθατε στο πάθος του τάνγκο!

Ανακαλύψτε την αισθησιακότητα και τον ρυθμό αυτού του εμβληματικού αργεντίνικου χορού.

Danzarin | Μαθήματα τάνγκο αργεντίνο | Aθήνα
Με τους Carlos Dall'Asta
& Μαρία Καραγεώργου

Δευτέρα 20:00 - 21:00  (αρχάριο)

Δευτέρα 21:00 - 22:30  (Προχωρημένοι)

Τετάρτη 20:30 - 21:30  (αρχάριοι) Νέο Τμήμα από 24/1

Από αυτή τη χρονιά θα μελετήσουμε διεξοδικά, μέσα από τη νέα μας ολοκληρωμένη μέθοδο, The Tango Book, όλες τις φιγούρες και το ρεπερτόριο του τάνγκο.

Ταυτόχρονα θα παραδίδονται σεμινάρια ξεχωριστά, όπου θα αναλύουμε μία συγκεκριμένη θεματική της κάθε ενότητας, για παράδειγμα όταν μελετάμε το Gancho, θα αναλύουμε σε ένα ξεχωριστό σεμινάριο πόσα Ganchos υπάρχουν, τα είδη και όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν στον χορό του τάνγκο.

Η νέα μας ολοκληρωμένη μέθοδος ολοκληρώνεται και βασίζεται πάνω στο διεθνές βιβλίο μας The Tango Book, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί ο μαθητής, έτσι ώστε μόνος του να μελετάει και να μπορεί να θυμάται με λεπτομέρεια φιγούρες, βήματα, ρεπερτόριο και τεχνική.

Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ολοκληρωμένο εγχειρίδιο εκμάθησης του αργεντίνικου τάνγκο, το οποίο μπορεί να προμηθευτεί κανείς από το Amazon, τα κεντρικά βιβλιοπωλεία και το Danzarin και για την ώρα κυκλοφορεί σε τρεις γλώσσες, στα ελληνικά, τα αγγλικά και τα ισπανικά. 

The Tango Book | Carlos Dall'Asta | Aθήνα

Οι 36 φιγούρες που απαρτίζουν τον χορό του τάνγκο ομαδοποιούνται ανάλογα με τον βαθμό δυσκολίας τους σε 5 επίπεδα: βασικό, προ-ενδιάμεσο, ενδιάμεσο, προχωρημένο και ανώτερο, τα οποία κατατάσσονται σε ενότητες, ακολουθώντας διαφορετικές παραμέτρους παιδαγωγικής λογικής

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ 

Το πρόγραμμα των μαθημάτων οργανώνεται σε 3 τρίμηνα.

Ο κάθε κύκλος (τρίμηνο) έχει τη δική του θεματική ύλη, έτσι ώστε οι μαθητές να τη εμπεδώσουν και να περάσουν στον επόμενο κύκλο έχοντας αφομοιώσει ουσιαστικά τις βασικές αρχές του προηγούμενου.

Η διδασκαλία μας βασίζεται στην μετάδοση μιας καθαρής τεχνικής που δίνει στο μαθητή την ευκαιρία να δουλέψει το σώμα του με τέτοιον τρόπο, ώστε να έχοντας μία δυνατή βάση να εξελίξει το δικό του προσωπικό στυλ.

Επίσης στο μάθημα, πέρα από την τεχνική, δουλεύεται η μουσικότητα, η ιστορία, ο αυτοσχεδιασμός, ο τρόπος με τον οποίον στεκόμαστε σε μία μιλόνγκα, η σκηνική παρουσία και η επεξεργασία του χώρου (σκηνικού και μη).

Tango Argentino

Το τάνγκο γεννήθηκε προς το τέλος του 19ου αιώνα στις λαϊκές γειτονιές του Μπουένος Άιρες και του Μοντεβιδέο και προήλθε από συνένωση Ευρωπαϊκών, Νοτιοαμερικανικών και Αφρικανικών στοιχείων.

Χορεύεται από ζευγάρια αγκαλιασμένα κοντά, και μολονότι η αγκαλιά μπορεί κάποτε να χαλαρώνει για να εκτελεστούν κινήσεις που το απαιτούν, κατά κανόνα δεν σπάει.

Είναι έντονα αυτοσχεδιαστικό με σαφώς διακριτούς ρόλους για τον καβαλιέρο και την ντάμα, όπου ο καβαλιέρος με την κίνησή του προτείνει κινήσεις στην ντάμα στις οποίες τελικά προσαρμόζεται ο ίδιος.

Έτσι, όταν χορεύεται από έμπειρους χορευτές, συνιστά έναν διάλογο του ζευγαριού με αφορμή την μουσική, γιατί, σε αντίθεση με άλλους χορούς, δεν έχει τυποποιημένα βήματα και φιγούρες αλλά μάλλον ένα κινησιολογικό λεξιλόγιο που επιτρέπει τον αυτοσχεδιαστικό σχηματισμό χορευτικών φράσεων σχεδόν απεριόριστης ποικιλίας ανάλογα με την μουσική, την διάθεση του ζευγαριού και τον διαθέσιμο χώρο στην πίστα.

Danzarin | Ομάδα χορού τάνγκο | Aθήνα

Στην Αργεντινή, αλλά και όπου αλλού στον κόσμο υπάρχουν θιασώτες του Αργεντίνικου τάνγκο, το τάνγκο ως κοινωνικός χορός χορεύεται προπάντων σε συναθροίσεις για τις οποίες έχει επικρατήσει το όνομα Μιλόγκα (Milonga).

Σε τέτοιες χορευτικές συναντήσεις, εκτός από τάνγκο επίσης χορεύεται και βαλς (αλλά με κινησιολογία παρμένη από το τάνγκο) και μιλόνγκα (ένας συνήθως πιό ρυθμικός και γρήγορος χορός που μοιράζεται το όνομά του με αυτό της χορευτικής συνάθροισης).

Danzarin | Εκμάθηση αργεντίνικου τάνγκο | Aθήνα

Σε μια μιλόγκα ακολουθούνται συνήθως ειδικοί παραδοσιακοί κανόνες όσον αφορά την συμπεριφορά των χορευτών και τις επιλογές του ντι-τζέϊ, που αποσκοπούν στο να διευκολύνουν τον χορό, ακόμη και μεταξύ αγνώστων.

costos tango

Κόστος

50€ Μήνας - 4 εβδομαδιαία μαθήματα

Περιλαμβάνει το μάθημα της Δευτέρας και τις μιλόνγκες της Κυριακής.

Επικοινωνία

Τηλέφωνο 2114097741

E-mail danzarin.art@gmail.com

Instagram danzarin_athens

Πακέτα Χορού

Επιλέξτε μεταξύ των επιλογών μας: Tango Intro για 15 ευρώ ή Μηνιαίο Πακέτο για 50 ευρώ. Κάντε κλικ στο κουμπί για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας στον χορό!

 • 1 Private Tango Lesson for Students

  30€
   
  Exclusive for monthly tango students
   
  • Carlos or Maria private lessons
 • Η πιο χαμηλή τιμή

  Basic Tango Plan

  50€
  Κάθε μήνα
  Weekly Lessons
   
  • 1 Weekly Lesson
  • Free Pass Sunday Milonga
 • 1 Private Tango Lesson

  40€
   
  1 person or couple
   
  • 1 Lesson with Carlos or Maria
Tango Intro 15 ευρώ

Απολαύστε μια μοναδική τάξη Tango μόνο με 15 ευρώ. Επιπλέον, κερδίστε μια δωρεάν είσοδο για τον επόμενο μας Milonga. Εμβαθύνετε στον κόσμο του αργεντίνικου χορού!

Μηνιαίο Πακέτο 50 ευρώ

Αποκτήστε πρόσβαση σε 4 μαθήματα χορού και ένα Milonga Free Pass μόνο με 50 ευρώ τον μήνα. Μια ιδανική προσφορά για συνεχή βύθιση στον κόσμο του χορού.

Θέλετε να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερα; Στο Danzarín προσφέρουμε μια ποικιλία μαθημάτων χορού και καλλιτεχνικών ειδών. Είτε ενδιαφέρεστε για τανγκό, σύγχρονο χορό, φλαμένκο, γιόγκα ή οποιοδήποτε άλλο είδος, υπάρχει κάτι για όλους. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε όλες τις επιλογές μας και να μας συνοδεύσετε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την κίνηση και την έκφραση.

Η πάθια κοινότητά μας για τον χορό σας περιμένει να μοιραστεί τη μαγεία του χορού. Μην περιμένετε άλλο για να ξεκινήσετε! Εξερευνήστε τα μαθήματά μας και τα προγράμματά μας και βρείτε αυτό που σας εμπνέει.

Κάντε εγγραφή σήμερα και δώστε τον πρώτο βήμα προς μια μοναδική εμπειρία χορού και τέχνης στο Danzarín!

bottom of page