top of page
Μαθήματα Capoeira | Danzarin | Αθήνα

Capoeira

Εξερευνήστε την ενέργεια της καποέιρα στο Danzarín. Βυθιστείτε σε αυτόν τον συνδυασμό χορού και βραζιλιάνικής πολεμικής τέχνης. Τα μαθήματά μας θα σας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι ρυθμού και ακροβατικών κινήσεων, ενώ συνδέεστε με τον πολιτισμό και την ιστορία του Βραζιλία.

με τον Flavio Augusto (Mestre Pepeto)

Τρίτη 20:00-21:30

Πέμπτη 20:30-21:30

Παρασκευή  19:30-21:00

Τι είναι η Capoeira;

Η Capoeira αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική αφροβραζιλιάνικη μορφή τέχνης που συνδυάζει στοιχεία πολεμικής τέχνης, χορού, ακροβατικών, παιχνιδιού, μουσικής και φιλοσοφίας.

Το παιχνίδι της Capoeira, γνωστό και ως "jogo," αναπτύσσεται μέσα σε έναν ανθρώπινο κύκλο, γνωστό ως "Roda," όπου δύο capoeristas (οι παίκτες της Capoeira) ανταλλάσσουν κινήσεις σε μια συνεχή ροή, προσφέροντας μια μοναδική σωματική συνομιλία.

Ο ρυθμός αυτού του παιχνιδιού δημιουργείται από τη ζωντανή μουσική, η οποία παίζεται από την "bateria," μια ορχήστρα που αποτελείται από παραδοσιακά αφροβραζιλιάνικα όργανα.

Το κύριο από αυτά είναι το "berimbau," ένα μονόχορδο όργανο, το οποίο συνοδεύεται από το "pandeiro," το "atabaque," το "agogo" και το "reco-reco."

Τα τραγούδια, σε μορφή ερωτησητικού-αποκριτικού διαλόγου στα Πορτογαλικά, περιγράφουν συνήθως σκηνές από τη ζωή των σκλάβων και των σημαντικών Mestre (δασκάλων).

Τα οφέλη της Capoeira:

  • Αποτελεί αερόβια γυμναστική που βελτιώνει την φυσική σας κατάσταση, αυξάνει την αντοχή σας, βελτιώνει την ισορροπία σας και αυξάνει την ευλυγισία και την ευελιξία σας.

  • Μέσω της μουσικής, ενισχύετε την αντίληψή σας στον ρυθμό και τη μουσική γενικότερα.

  • Η Capoeira πρακτική λειτουργεί ως μέσο κοινωνικής αλληλεπίδρασης καθώς ασκείται σε μια ομάδα ανθρώπων, προσφέροντας την ευκαιρία να γίνετε μέλος μιας μεγάλης οικογένειας με ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες.

  • Σας βοηθά να εξοικειωθείτε με την πορτογαλική γλώσσα και να έρθετε σε επαφή με τη βραζιλιάνικη κουλτούρα.

  • Συμβάλλει στην απελευθέρωση του καθημερινού άγχου και του στρες μέσω της κίνησης και της μουσικής.

Flavio Augusto| Μαθήματα Capoeira | Danzarin | Αθήνα
Βιογραφικό Σημείωμα
Flávio Augusto Antunes da Veiga (Mestre Pepeto)

Γεννήθηκε στην πόλη Guaratingueta του São Paulo, Βραζιλία, το 1981.

Είναι δάσκαλος στην Capoeira, το Yoga, και φοιτητής στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών. Ξεκίνησε την πορεία του στην Capoeira το 1997, ως μαθητής του Mestre Zé Antonio από την ομάδα "Barracão da Capoeira." Το 2013, αποκτώντας τον τίτλο του δασκάλου, αναδείχθηκε Mestre.

Έφτασε στην Ελλάδα το 2007 και από τότε έχει διδάξει σε διάφορες σχολές στην Αθήνα, προσφέροντας μαθήματα και σεμινάρια τόσο σε ενήλικες όσο και σε παιδιά. Έχει συνεργαστεί με τον Δήμο Αθηναίων σε πλαίσια πολιτιστικών εκδηλώσεων, παρουσιάζοντας επιδείξεις Capoeira στο Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης" και στο θέατρο "Δώρα Στράτου." Επίσης, συνεργάστηκε με ιδιωτικούς οργανισμούς για εκδηλώσεις διαφημιστικού χαρακτήρα, όπως Sony, Nivea, Vodafone, Forthnet, Fnac, κ.α. Έχει επίσης εμφανιστεί σε Live Shows σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια (MTV, Alpha, Skai, Antena, Mega).Έχει διδάξει σεμινάρια Capoeira στο THE PLACE και στο DANCE ATTIC του Λονδίνου, καθώς και σε πολλές άλλες χώρες όπως Ρωσία, Γαλλία, Ιταλία, Λετονία, Γερμανία, Αυστρία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία, κ.α.

Τον Ιούλιο του 2017, απέκτησε τον τίτλο "Yoga Instructor" πιστοποιημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Πιστοποίησης Δασκάλων Yoga "Yoga Alliance (USA)," ενώ επίσης απέκτησε τον τίτλο "Προπονητής Yoga" αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας. Από τότε, διδάσκει Yoga σε διάφορες σχολές της Αθήνας.

Τον Σεπτέμβριο του 2016 απέκτησε το Πτυχίο Ελληνικής Γλώσσας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Από τον Σεπτέμβριο του 2018, σπουδάζει στο Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών, στο Αίγιο.

costos capoeira

Κόστος

55€ Μήνα

Επικοινωνία

Τηλέφωνο 2114097741

E-mail danzarin.art@gmail.com

Instagram danzarin_athens

Θέλετε να εξερευνήσετε ακόμα περισσότερα; Στο Danzarín προσφέρουμε μια ποικιλία μαθημάτων χορού και καλλιτεχνικών ειδών. Είτε ενδιαφέρεστε για τανγκό, σύγχρονο χορό, φλαμένκο, γιόγκα ή οποιοδήποτε άλλο είδος, υπάρχει κάτι για όλους. Σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε όλες τις επιλογές μας και να μας συνοδεύσετε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι αυτογνωσίας μέσα από την κίνηση και την έκφραση.

Η πάθια κοινότητά μας για τον χορό σας περιμένει να μοιραστεί τη μαγεία του χορού. Μην περιμένετε άλλο για να ξεκινήσετε! Εξερευνήστε τα μαθήματά μας και τα προγράμματά μας και βρείτε αυτό που σας εμπνέει.

Κάντε εγγραφή σήμερα και δώστε τον πρώτο βήμα προς μια μοναδική εμπειρία χορού και τέχνης στο Danzarín!

bottom of page