top of page

Το όνειρο του ιρλανδού. Χειροκροτήματα, χειροκροτήματα μόνο!

Eίναι 99 ετών, βετεράνος του Β Παγκοσμίου Πολέμου και έφτασε στο Μπουένος Άιρες για να αγωνιστεί στο Mundial de Tango

Η τελευταία φορά που ο James McManus ταξίδεψε σε αεροπλάνο ήταν το 1981. Και το έκανε πάλι τώρα, στις 99, και έτοιμος να εκπληρώσει ένα όνειρ: να συμμετέχει στο σημαντικότερο γεγονός στον κόσμο για όλους όσους αγαπούν να χορεύουν το τάνγκο, στο Mundial de Tango που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα στο Μπουένος Άιρες.

Στην πίστα χορού περισσότερα από δέκα ζευγάρια χορεύουν ταυτόχρονα, αριστερόστροφα όπως σε μία κανονική Milonga. Έχουν την ευκαιρία να αιχμαλωτίσουν την κριτική επιτροπή - που κάθεται πολύ κοντά στη σκηνή. Ο Τζέιμς χόρευε με την Λουκία Σεβά. Χωρίς δισταγμό, με τον όρθιο κορμό και αγκάλιασμα της πάρτενερ του σταθερά και δυνατά, δημιούργησε τον θαυμασμό και τον ενθουσιασμό του κοινού. Ήταν μια μεγάλη έμπνευση για όλους και πέρα ​​από το αν θα συνεχίσει να προχωρά σε αυτόν τον αγώνα, έχει ήδη γράψει ιστορία στο Mundial de Tango.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, ο Τζέιμς είναι ο πιο ηλικιωμένος στον διαγωνισμό. Έτσι θα προσπαθήσουν να πιστοποιήσουν αυτό το επίτευγμα στο αρχείο Guinness.

ο James μίλησε με τον Clarin και έκανε μια σύντομη περιήγηση της ζωής του. Βετεράνος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ήταν μέρος του Βασιλικού Στρατού. Όταν τελείωσε ο πόλεμος, συνέχισε την καριέρα του ως τηλεγραφός και ραδιοφωνικός φορέας στο Πολεμικό Ναυτικό, με τον οποίο ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο. Και παρόλο που γεννήθηκε στο Paisley (Σκωτία) ζει από το 1994 στο Waterford, νότια του Δουβλίνου, και δηλώνει τον εαυτό του "Ιρλανδικό"

Πριν από 80 χρόνια συναντά διάφορα ballroom, αλλά η σχέση του με το τάνγκο ξεκίνησε το 2002, όταν είδε ένα ζευγάρι απο την Αργεντινή χορεύοντας.

"Το τάνγκο δημιουργεί μεγάλη ευτυχία για μένα και ο χορός είναι επίσης πολύ σημαντικός από κοινωνική άποψη, σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να αλληλεπιδράσεις με πολλούς ανθρώπους και να κάνεις νέους φίλους", είπε. Και δήλωσε ότι είναι οπαδός του D'Arienzo.

Κάθε Τρίτη στις 19, ο James παίρνει μαθήματα tango. Και έχει πάντα μαζί του μια μπύρα πιπερόριζας: "Είναι καλό για την καρδιά", λέει για αυτή την πολύ παραδοσιακή μπύρα τζίντζερ της Ιρλανδίας.

Διάφοροι φίλοι λένε ότι ο Τζέιμς "είναι ένα πολύ πειθαρχημένο άτομο, και έχει γίνει μια έμπνευση για την Tango κοινότητα της Ιρλανδίας." O Τζέιμς εκπληρώνει το όνειρό του επειδή οι Ιρλανδική τανγκο σκινή τον πήραν ως σύμβολο και μάζεψαν χρήματα για να μπορεί να ταξιδέυει στο Μπουένος Άιρες.

Ένα Mundial de Tango ρεκόρ φέτος

Σε αυτή την έκδοση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Τανγκό, ο James δεν θα είναι το μόνο ρεκόρ. Επίσης θα έχει περισσότερα ζευγάρια απο ποτέ: 744 από 36 χώρες που θα συμμετάσχουν, 5 περισσότερα από πέρυσι. Μεταξύ άλλων: Βέλγιο, Μπρουνέι, Καναδάς, Κίνα, Νότια Κορέα, Κούβα, Ηνωμένες Πολιτείες, Φιλιππίνες, Γαλλία, Ελλάδα, Ολλανδία, Χονγκ Κονγκ, Ουγγαρία, Ιαπωνία, Μαλαισία, Ταϊβάν, Τουρκία και Ουζμπεκιστάν.

bottom of page