top of page

Τα 5 καλύτερα tango του Piazzolla

Είναι δύσκολο να επιλέξει κανείς μόνο λίγα κομμάτια του Piazzolla, αλλά σήμερα θέλουμε να σας αφήσουμε με αυτή την επιλογή των tango για να απολαύσετε.

Ο Astor Piazzolla ήρθε στον κόσμο για να αλλάξει το tango. Όσοι γνωρίζουν την Ιστορία λένε ότι ήταν μια πρωτόπορος για το χρόνο του και, ίσως λόγω αυτού, παρεξηγημένος από τους συγχρόνους τους.

Σήμερα θέλουμε να μοιραστούμε 5 από τα καλύτερα κομμάτια του Piazzolla.

1) Libertango

Δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά στο Μιλάνο το 1974, με αυτό το όνομα - το οποίο συνδυάζει την «ελευθερία» και το «τάνγκο» -, ο Astor Piazzolla βαφτίζει ένα δίσκο και ένα τραγούδι.

2) Adios Nonino

Αυτό το κομμάτι είναι μια άνοδος και πτώση των συναισθημάτων. Ένα αφιέρωμα στον πατέρα του, Vicente "Nonino" Piazzolla. Θεωρείται ως το πιο εμβληματικό του έργο και το θεωρούσε ως "καλύτερη σύνθεση του".

3) Otoño Porteño

Στο Las Cuatro Estaciones Porteñas, που συστάθηκε μεταξύ του 1965 και του 1970, η Piazzolla μοιράζεται τον τρόπο με τον οποίο κάθε σταθμός στο Μπουένος Άιρες ήρθε να νιώσει στο δέρμα και στα πνεύματά του.

4) Fuga y misterio

Το καλλιτεχνικό δίδυμο, ο Astor και ο Horacio Ferrer άφησαν αριστουργημένες μουσικές συνθέσεις, όπως το Balada para un loco (1969) και αυτό το κομμάτι. Όπως και επίσης María de Buenos Aires, ένα κομμάτι που κυκλοφόρησε το 1968 στο Μπουένος Άιρες όπου σύνδυασαν η όπερα και το τάνγκο.

5) Oblivion

Είναι μία από τις πιο όμορφες συνθέσεις του Astor. Έγινε γνωστό όταν ο Marco Bellocchio τον συμπεριέλαβε ως το κύριο μουσικό κομμάτι στο soundtrack της ταινίας Enrico IV, που κυκλοφόρησε το 1984.

Original post: https://www.serargentino.com/pasiones/musica/tango/los-5-mejores-tangos-de-piazzolla

bottom of page